Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Aan boord van Explora 1 met Azuriet Reizen 🛳️

Op 24 augustus was het dan eindelijk zover!


Na lang wachten, vele berichten, veel filmpjes en foto’s konden we eindelijk aan boord gaan van Explora 1. Dit luxeschip van de rederij MSC, ging een totaal nieuwe invalshoek in de cruisewereld brengen. Oh boy! We zullen het geweten hebben. Bovendien is de kapitein van dit schip een vrouw! She will be taking us around the UK. De rederij zet ook in op meer vrouwen in leidinggevende posities in de scheepvaart.


De cruiseterminal in Southampton verwelkomde de passagiers met een vriendelijkheid eigen aan de Britten. Ook humor ontbrak niet. Het obligate glas champagne die je bij zo’n rederij kunt verwachten, stond klaar zodra we in de lobby kwamen. Een muur van Moët & Chandon, het huismerk, verwelkomde ons.


De lobby straalt klasse en rust uit en is een heerlijke plaats om ’s avonds af te spreken voor het aperitief. Het is het kloppend hart van het schip met de boetieks erom heen. Het eerste schip waar een Rolexboetiek aan boord is. Wil je Piaget, Cartier of Panerai…ook dat is geen enkel probleem.


Na het glaasje bubbels, kregen we toch wel een beetje honger en gingen we op ontdekking naar het Emporium Marketplace buffetrestaurant. Een buffetrestaurant nieuwe stijl weliswaar. Hier krijg je geen schotels te zien waar iedereen reeds in geroerd heeft. Het is een buffet met bediening en à la minute cooking. Stijlvol, lekker en weerom ontzettend veel ruimte om te ontbijten, lunchen, dineren. Er is zeker voor elk wat wils. Ontdek de sushi of de seafood, het smaakt allemaal zo goed.


Ondertussen is het tijd om onze suite te gaan zoeken. Ook hier wordt de stijlvolle interieurinrichting doorgetrokken. Rustgevend, ruim, een mooie dressing, een inloopdouche in de badkamer met verwarmde vloer en een leuke zithoek maken dit een thuis van huis.


De fles ‘Veuve Clicquot’ staat reeds in de ijsemmer te wachten op ons. Deze fles is standaard bij de suites. Indien je een penthouse boekt, dan krijg je een fles ‘Dom Perignon’. Maar je hoort ons niet klagen. De host vraagt meteen welke drank we in onze bar wil: cognac, whisky, gin, porto,  you name it. Bon, dat gaan we niet doen. Er zijn hier zoveel leuke bars aan boord om iets te gaan drinken dat we niet nog eens in onze suite gaan drinken ook.


Na het uitpakken en wat verkennen is het opnieuw tijd voor het diner. Tja, wat wordt het vanavond. Er zijn 2 restaurants, apart van Emporium, waar je zonder reservatie kunt gaan eten. Het Franse ‘Fil Rouge’ en het Mediterraanse ‘Med Yacht club’. Vanavond proberen we ‘Fil Rouge’. De vriendelijkheid, de service maar bovenal het lekkere eten laten ons sprakeloos staan.


Dit worden 8 fantastische dagen als we op dit elan verder gaan! Nu zit dag 1 erop en gaan we de kwaliteit van de bedden proberen.

Ontdek onze andere reizen

Expeditie cruise Spitsbergen met Hapag-Lloyd Cruises

Cruise van Rome tot Dubrovnik met EUROPA 2 Hapag-Lloyd Cruises

Dag 2 op Explora 1: Een dag van ontspanning op zee!

Explora Journeys

Jouw voordelen

Onze troeven

Reizen zonder stress

Vertrouw op onze kennis en reiservaring en vertrek zonder zorgen.

Onvergetelijke reizen op maat

Vertel ons je bestemming en wij stellen je droomreis samen.

Vliegticket boeken

Kom bij ons langs en we maken je vertrek meteen mogelijk.