Verslag: begeleide Middellandse Zee cruise

Graag neem ik jullie mee op 11-daagse Middellandse Zee cruise met Regent Seven Seas.
 

Onze vakantie begint in de bruisende metropool Barcelona, waar het schip, de Seven Seas Mariner, ons ligt op te wachten. Het stijlvolle schip biedt onderdak aan 700 passagiers en 445 bemanningsleden. Mijn suite (Conciërge categorie D met kajuitnummer 1037) was prachtig: twee ruime eenpersoonsbedden, een zithoek met een 2-persoonszetel en 1‑persoonszetel, flat screen TV met aparte DVD‑speler, ruime badkamer met bad en douchekop, Illy espresso machine en een aparte dressing met voldoende opbergruimte. Daarbovenop stond een gekoelde fles champagne met 2 glazen klaar om gekraakt te worden.
 

Aan boord zijn verschillende eetmogelijkheden. ’s Morgens kan je terecht in het hoofdrestaurant “Compass Rose” voor een à la carte ontbijt, “Sette Mari” zorgt voor een heerlijk buffet waar je zowel binnen als buiten van kunt genieten. Voor het middagmaal zijn “Compass Rose” en “Sette Mari” opnieuw een optie. Wie graag aan het zwembad zit, kan bij de Pool Grill terecht voor hamburgers, salades of thema-buffetten. Aangezien de Pool Grill aan Sette Mari grenst, kan je de lunch van Sette Mari uiteraard ook aan het zwembad nuttigen. ’s Avonds kan je zonder reservatie terecht in de “Compass Rose” met z’n internationale keuken. “Sette Mari” wordt ’s avonds een heerlijk Italiaans restaurant.

Verder zijn er ook nog twee specialiteitenrestaurants waar een reservatie voor gemaakt dient te worden: Prime 7 en Signatures. Prime 7 zorgt voor een hedendaagse interpretatie van klassieke grill, terwijl Signatures je onderdompelt in de Franse keuken gecombineerd met fantastische wijnen. Alle avondmalen zijn à la carte en overheerlijk!


Tijdens de cruise is er ook telkens een “Meet your neighbours” of “Block Party”, dat wil zeggen dat iedereen om 18 uur in de gang staat met een leeg glas om informeel kennis te maken met de buren. De kapitein en zijn crew passeren en zorgen voor een hapje en een drankje. Dit evenement wordt ook gefilmd en de dvd is achteraf te koop.


Eenmaal vertrokken uit Barcelona,  bezochten we nog heel wat havens in de Middellandse Zee. Elke haven is stuk voor stuk het bezichtigen waard. Het aanbod aan gratis excursies is absoluut een meerwaarde. 


Indien jullie meer informatie willen over mijn avontuur bij Regent Seven Seas kunnen jullie uiteraard altijd bij mij terecht.